050 591 1079

Maltti ja Sinni

Maria Matilaisen kanssa kirjoittama esikoiskirjani ilmestyi elokuussa 2021.

Kirjan esittelyteksti

Maltti ja Sinni

Harjoitteita itsesäätelytaitojen oppimiseen

Tyynyn päällä keikkuva Maltti tasapainottelee niin, että hiki valuu. Hän keskittyy suuntaamalla huomionsa laskemiseen. Sinni puolestaan ponnistelee neulomisen parissa. Jotta jaksaa haaveilla valmiista kaulaliinasta, on osattava olla toiveikas ja luottaa omaan onnistumiseen.

Koulu on mainio paikka harjoitella tunnetaitoja, tunnesäätelyä, ajatusten kanssa työskentelyä ja käyttäytymisen muokkaamista. Näiden taitojen harjoitteluun laitettu aika maksaa itsensä takaisin parantuneena luokan työrauhana, parempina ihmissuhteina ja oppilaiden hyvinvointina.

Teoksessa kerrotaan itsesäätelyn osa-alueista: ajatuksista, tunteista ja käyttäytymisestä. Kirjan avulla näihin osa-alueisiin liittyviä taitoja voi opettaa myös oppilaille. Lisäksi kirja haastaa koulun aikuisia tarkastelemaan omia säätelytaitojaan ja ohjaa tukemaan lasta rakentavasti.

Kirjan monipuolisen Maltin ja Sinnin taito-ohjelman voi toteuttaa joko 16 viikkoa kestävänä kokonaisuutena tai integroimalla harjoitukset omassa tahdissa eri oppiaineiden tunneille. Mukana on myös kirjan käyttöä tukevia monistepohjia.

KM Maria Matilainen on kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja ja psykologian aineenopettaja. KM Marjukka Puustinen on kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti ja erityisluokanopettaja. Kirjoittajilla on vuosien kokemus erityisopetuksesta. Nykyisin he työskentelevät omissa yrityksissään psykoterapeutteina.

Tutustu näytesivuihin ja lisämateriaaleihin:

 

https://www.ps-kustannus.fi/Maria-Matilainen/Maltti-ja-Sinni.html

 

 

Maltti ja Sinni- koulutukset 

Voit tilata meidät kouluttamaan lasten itsesäätelytaitojen opettamisesta alla olevasta linkistä tai olemalla suoraan yhteydessä minuun. https://opettajantietopalvelu.fi/tilauskoulutus_maltti_ja_sinni.html

Maltti ja Sinni -tunnekortit

ILMESTYY 15.8.2022!

Tunteista tietoiseksi tuleminen, tunteiden tunnistaminen ja kaikkien tunteiden hyväksyminen ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin rakennuspalikoita. Tunteiden merkityksen ymmärtäminen ja vaihtelun huomaaminen arjen tilanteissa luovat pohjaa tunnesäätelyn taidoille ja taitavalle käyttäytymiselle.

Tuote sisältää 30 eri tunnetta kuvaavaa korttia, aikuisten keskusteluvihjekortit ja lasten omat ohjekortit. Korttien selkeät ihmishahmot helpottavat tunteiden tunnistamista. Kasvojen ilmeiden lisäksi tukea tunnistamiseen tuovat kehon asennot ja korteissa näkyvä tunnesana. Kortteja voi käyttää kouluissa, päiväkodeissa, lastensuojelussa, kerhoissa, harrastuksissa, terapiassa ja kotona.

Terapiat ja paikkatilanne

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri: lasten ja nuorten lyhyt ja pitkä kognitiivinen psykoterapia ja altistusterapia (Salo). Tilaa 2024.

https://palse.fi

 

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Lohja: Ei tilaa

Raasepori: Ei tilaa

Salo: Ei tilaa

https://kela.fi/vaativa-laakinnallinen-kuntoutus

 

 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri: lasten ja nuorten lyhyt ja pitkä kognitiivinen psykoterapia ja altistusterapia, aikuisten lyhyt psykoterapia (Lohja, Raasepori)

Lohja:  tilaa syksyllä 2024

Raasepori: tilaa 2024

 

https://palse.fi

Kelan kuntoutuspsykoterapia, nuoret ja aikuiset ( Lohja, Raasepori) Ei paikkoja tällä hetkellä

https://kela.fi/kuntoutuspsykoterapia

 

Päivitetty: 09/2023

 

 

 

Käyntiosoitteet

KKT-keskus Arvo
Vilhonkatu 23, 24240 Salo (kartta)

Kasarminkatu 5 a1, 08100 Lohja (kartta)

 

Knipnäsin Hyvän Olon Keskus

Linnunlaulu 1, 10650 Raasepori

 

 

 

Yhteystiedot

terapia.onneli@gmail.com
marjukka.puustinen@kktarvo.fi

050 591 1079